top of page
  • laszlosandor

Egyedi intarzia illusztráció az olasz BNL-BNP Paribas Bankcsoport részére

Képzőművészeti körökben és nemzetközi viszonylatban is rekordáron kelt el az különleges műalkotás, amit illusztrációként készített Sándor László intarziaművész, grafikus.

Egyedi intarzia illusztráció az olasz BNL-BNP Paribas Bankcsoport részére @ Sándor László


Sándor László intarzia önarckép, 2008 @ Sándor László

László 2008-ban készítette el első intarzia portréját. Önarcképe az igen kis méret ellenére nagy sikert aratott, ez gondolkodtatta el a művészt a folytatás lehetőségéről. A tradicionális reneszánsz intarzia technikát felfrissítve, Wood Arts Intarsia néven készít egyedi intarzia alkotásokat.

Képeinek különlegessége az, hogy minőségi faanyagokból és kézzel készülnek. Az ábrázolásmód egyedi és megismételhetetlen, hiszen mindig az éppen felhasznált falemezek színe, mintázata és keménysége is befolyásolja a végeredményt.

„Az alkotások esszenciáját az adja, hogy az egzotikus fafajok mintázata olyan formaleíró hatással bír, amely egyediséget kölcsönöz minden egyes portrénak. A kreációkat még személyesebbé teszi a folyamat, ahogy a falemezek idővel egyre inkább sötétebbé válnak, szimbolizálva ezzel az idő múlását.”

Hoffmann Petra Stilblog




„A fával való munka, az élő anyag sajátosságai és a folytonos technikai fejlődés lehetősége állandó lendületet biztosítanak a folytatáshoz. Szomorúan látom, hogy a minőségi faanyagokat egyre inkább nélkülözzük a mindennapjainkból, így lassan teljesen eltűnhet ez a nagy múltú szakma is. Ezt szeretném megakadályozni ezzel a hiánypótló tevékenységgel, remélve, hogy újra a napjaink része lehet ez a méltatlanul elfeledett művészeti ág.”

Sándor László Intarziaművész



Munkáinak különlegességét látva felkérést kapott 2014-ben Olaszországból. A megbízó egy olasz Bank volt aki, felismerve László munkáinak esszenciáját, az üzleti kommunikációban kívánta felhasználni ennek erejét. A megkeresés egy az Egyesült Királyságban működő Machas reklámügynökségen keresztül érkezett az olaszországi bank részéről.





„Rendkívül megtisztelő dolognak tartom, hogy egy ilyen felkérést teljesíthettem. Külön büszkeséggel tölt el, hogy engem – egy magyar intarziaművészt – kérnek fel az intarzia hazájának is tekinthető Olaszországból egy ilyen megbízásra.”

Sándor László Intarziaművész


A nemzetközi kooprodukció tovább bővült egy olasz fotóssal, aki László instrukciói alapján készítette el az alapfotót a kampány egyik arcáról, Ferdinando Rebecchi-ről. Ezután kezdetét vette az alapanyagok kiválasztása, a tervezés, sablon rajzolás és a hosszú alkotói munka.

Wood Arts Intarsia – Intarzia Stúdió, egzotikus faanyagok, egyedi intarzia portrék @ Sándor László
Wood Arts Intarsia – Intarzia Stúdió, egzotikus faanyagok, egyedi intarzia portrék @ Sándor László

A 71 darabból álló intarziakép olyan faanyagokból készült mint a makaszári ébenfa, koto, amerikai dió, éger, dió gyökér, jávor, fehér kőris, barna dió és padouk fa.


Wood Arts Intarsia – Intarzia Stúdió, egzotikus faanyagok, egyedi intarzia portrék @ Sándor László


A felületkezelés és az utolsó simítások után pedig egy magyar fotós, Polcz Péter reprodukciós fotózása és képfeldolgozásának köszönhetően létrejött az elkészült mű digitalizált változata.

Wood Arts Intarsia – Intarzia Stúdió, egyedi fa intarzia portrék @ Sándor László  /  Fotó @ Polcz Péter

Wood Arts Intarsa – Intarzia Stúdió, egyedi fa intarzia portré (BNP PARIBAS – Life Banker) @ Sándor László  /  Fotó @ Polcz Péter

Fotók @ Polcz Péter

Az így megszületett illusztráció digitális változata került végül átadásra, ami alapjául szolgált az alábbi reklám megjelenéseknek.



BNP Paribas Life Banker ads – By Laszlo Sandor Marquetry artist from Hungary

„A sajtóhirdetés képi világában a Life Banker nem egy egyszerű fotóval, hanem a magyar művész, Sándor László által készített fa intarzia arcképével mutatkozott be, aki portrékat készít különböző fafajták felhasználásával, hogy műveit olyan színvariációkkal ruházza fel, amelyek minden egyes alkotását egyedivé és megismételhetetlenné teszik.”




A bank tehát az olasz reklámkampányában kommunikálta az egyéniség és a különlegesség, az egyediség fontosságát, amihez hozzájárult a magyar művész nevének és munkásságának említése, ezzel is erősítve határainkon túl a magyar országimázst.

Marquetry artwork: Laszlo Sandor by Wood Arts Intarsia, Client: BNL Gruppo BNP PARIBAS – Life Banker, Location: United Kingdom, Italy & Hungary, Agency: Machas, Photo: Christian Sinibaldi & Péter Polcz, Executive Creative Director: Fabio Teodori, Art Director: Fabio Mazzucchelli, Copywriter: Michele Vicari, További projekt fotók: Behance





2017-ben Sándor László ugyanezzel az alkotásával elnyerte a The Marquetry Society angliai intarzia egyesület nemzetközi intarzia versenyén a tradícionális kategória első helyezését.


Egyúttal pedig másod magával együtt felhelyezte az országunkat az egyesület által számon tartott intarzia világtérkép-re is.






A későbbi számos portrékésztíés során tovább tökéletesített fotorealisztikus megjelenésnek köszönhetően még színvonalasabb végeredmény is garantálható. Ha te is támogatnád a művész munkásságát, akkor...


rendelj te is egyedi intarzia portrét, ami egy örök emlék lehet

vagy vásárolj 100%-ban természetes alapanyagokból készült, egyedi designer faékszereket a művész webshopjából az ETSY-n.

Leslie Alexander designer jewelry 100% natural and exotic woods on ETSY

A művész a Wood Rings, a LESLIE ALEXANDER és a Wood Arts Intarsia brandek arculatát, képanyagait és média megjelenéseit is grafikusként saját maga tervezi és menedzseli. Ha hasonlóan színvonalas megjelenésre vágysz keresd a Brandfelelős-t.

 

SZERETNÉD, HA ÍRNÁNK RÓLAD A BLOGUNKON? VEDD FEL VELÜNK A KAPCSOLATOT A PR CIKK VAGY A BANNER MEGJELENÉSEKKEL KAPCSOLATBAN ÉS TÁJÉKOZTATUNK A LEHETŐSÉGEKRŐL. Amennyiben értékesnek találod a munkánkat, kérlek támogass minket a cikkek megosztásával. Köszönjük szépen!

365 megtekintés
The Great Typograpehers – Silk screen printed, limited typo poster series _ Laszlo Sandor.

Poszterek

The Great Typographers

Híres tipográfusok emlékére készített limitált kiadású, szitanyomott poszter sorozat

LA_Wood Cuff Bracelets_AD_A4-01.jpg

Ékszerek

Leslie Alexander Brand

Egyedi divat ékszerek
100%-ban újrahasznosított
és természetes faanyagokból

IMG_1148_s.jpg

Portrék

Wood Arts Intarisa

Kézzel készült, művészi intarziaképek készítése minőségi faanyagokból

Candy Cotton

Kalmár Emese / Marketing vezető / Virtuózok Nemzetközi Klasszikus zenei TV műsor

„Sándor László munkájával nagyon elégedettek voltunk a közös munka során. Gyors, pontos, rövid brief alapján is önálló alkotásra képes, minőségi, szép munkát végez. A Virtuózok nemzetközi tévéműsor 2022-es grafikai anyagát részben ő készítette. Ajánljuk. (A képen Matteo Bocelli Laci egyik grafikai munkájával.)”
Matteo Bocelli with my graphic design.webp
  • Instagram
  • Brandfelelős - YouTube csatorna
  • Brandfelelős - Béhance portfólió
  • Brandfelelős - LinkedIn profil
  • Brandfelelős - Facebook oldala
  • Brandfelelős - Pinterest oldala
SÁNDOR LÁSZLÓ
DESIGN
bottom of page