top of page
  • laszlosandor

Gaál Angelika – Leszel a barátom? című könyve

Elsőkötetes szerzőként fogalmad sem lehet, hogy hogyan is kezdj neki a könyved megtervezésének.

Sokan vannak ezzel így és ilyen esetben általában kézenfevő döntésnek tűnik, hogy a gyártó nyomdát kérik fel a kiadványtervezésre is. Aki viszont különleges és egyedi megoldást keres, az jobban teszi, ha egy könyvtervezésben jártas grafikushoz fordul, illetve igény esetén egy arculattervezőt is felkeres. Szerencsés eset, ha ezt a két szakterületet egy személyben tudja lefedni egy tervző.


A könyvtervezés egy nemes feladat. A jó tipográfia észrevétlen marad, mégis nagyon sok múlik egy kiadvány szerkesztésekor a jó olvashatóságon, a tartalomhoz jól illeszkedő stílus megválasztásán, a kiadvánnyal összhangban kiválasztott betűtípusokon, a könyv tartalmához igazodó illusztrációkon és legfőképpen magán a könyvborítón.




Gaál Angelika írónő bízott meg a „Leszel a barátom?” című kötetének megjelenéséhez szükséges tervezői feladatokkal. Nagy örömmel vállaltam el ezt a megbízást – azon túl, hogy a testvéremről van szó – kiváló lehetőségnek tartottam, mivel ez volt az első komplex megbízásom a családból. Valóban összetett feladat volt, mert a kiadványtervezés mellett illusztrációs fealdatot, arcluattarvezést, marketing tanácsadást, promóciót, rendezvényszervezést és videó készítést is tartalmazott a közel fél éves együttműködés, de az eredmény valóban látványos lett és egy éltre szóló közös élmény volt számunkra.

Gaál Angelika írónő logója

Mivel Angelikának még nem volt saját logója, így elsőnek ezzel kezdtük el a tervezés folyamatát, hogy egy kisarculat formájában meg tudjon jelenni az irónő felismerhető és egyedi stílusa a névjegyén, a weboldalán, a könyvén, valamint az azzal kapcsolatos reklám anyagokon, hordozó felületeken és promóciós eszközökön.

Gaál Angelika írónő arculat – névjegy tervezés

A borító tervezésekor a vizuális kulcselemként a barátságot is jól jellemző ismerkedő kézfogás szimbólumát helyeztem el egy szív befoglaló formába, a rajzi stílus szempontból a korunkra annyira jellemző piktogramok rajzi stílusában készült, hogy figyelemfelkeltő, gyorsan befogadható és közérthető legyen. Ez stlíusában meghatározta az illusztrációk elkészítésének grafikai irányát is.


A könyv testről számos változatban készült színvonalas látványterv még a nyomdai megvalósítás előtt, hogy legyen anyagunk a pormóciós megjelenésekhez.

Gaál Angelika „Leszel a barátom?” könyvtervezés, előzék oldal

Az előzék oldalakon elegáns terülőmintaként jelent meg a borítón használt motívum apró méretben többször ismételve azt.


Gaál Angelika „Leszel a barátom?” könyvtervezés, bevezető oldal

A kiadvány egyébként egy egyedi stílusú könyv, mivel egyszerre tartalmaz szószedetben rövid életlátásokat, egyben pedig jegyzetkönyvként is funkcionál, saját gondolataink feljegyzésére a témákkal kapcsolatban, továbbá helyet kaptak a könyvben még rövidebb írások, élettörténetek, valamint a kiadvány harmadik fejezetében az írónő versei is szerepelnek.

Gaál Angelika „Leszel a barátom?” könyvtervezés, fejezet címoldal
Gaál Angelika „Leszel a barátom?” könyvtervezés, kitölthető részek

A színvilág a témaból adódott és a gyermekkorunkból ismert emlékkönyvek hangulatát idézi, a vörös szalagos könyvjelző stlíusában jól illeszkedik ehhez a tartalomhoz és elegáns kiegészítő eleme a kiadványnak.


Gaál Angelika „Leszel a barátom?” könyvtervezés, egyedi vers illusztráció 1

Az illusztrációk is a egyszerűség jegyében készültek, megtámogatva a tartalmat, nem elterelve a figyelmet róla.

Gaál Angelika „Leszel a barátom?” könyvtervezés, egyedi vers illusztráció 2

Ezeken kívül számos egyéb grafikai anyag is készült, mint például hirdetések, könyvjelző, ajánlók, print és online meghívó, plakát, rollup, autómatrica, weboldal, stb.


Gaál Angelika „Leszel a barátom?” könyvtervezés, hirdetések, promóciós anyagok, könyvjelző

Gaál Angelika „Leszel a barátom?” könyvbemutató promóció, reklámeszköz, rollup grafika

Gaál Angelika „Leszel a barátom?” könyvbemutató promóció – Plakát

Gaál Angelika „Leszel a barátom?” könyvbemutató promóció – Meghívó

Gaál Angelika „Leszel a barátom?” könyvbemutató promóció – Online meghívó

Gaál Angelika „Leszel a barátom?” könyvbemutató promóció – Az alkotók (Gaál Angelika, Sándor László)

Készült továbbá néhány videó trailer is a könyv promócijához és természetesen a könyv megjelenése alkalmából könyvbemutatót is szerveztünk, amelybe betekintést nyerhet az alábbi videóból.



Gaál Angelika „Leszel a barátom?” könyve



Nagy örömömre szolgált, hogy munkámmal támogathattam ezt a rendezvényt, ahol a vizuális megjelenésen, a marketing feladatokon, az online és print anyagok megtervezésén és a szervezésen felül a videó anyagot is a Brandfelelős biztosította.


A könyv megvásárolható az Írok Boltjában (Cím: 1061 Budapest, Andrássy út 45.) és rendelhető az írónő weboldalán keresztül: www.gaal-angelika.webnode.hu





Gaál Angelika „Leszel a barátom?” könyvtervezés, arculattervezés, könyvbemutató promóció – Brandfelelős


Ügyfél értékelés Gaál Angelika ⭐️ ⭐️ ⭐️ ⭐️ ⭐️

„Egy mondatban: Profizmus minden téren!

Bővebben: Vevőorientáltság, ügyfélre hangolódás, rugalmas együttműködés, előre mutató javaslatok, ötletgazdagság, nagyszerű kivitelezés, fiatalos, lendületes, egyedi, tetszetős, elegáns és világviszonylatban is piacképes végeredmény. Bátran ajánlom mindenkinek, aki igényes és egyedi megoldásokat keres.”

Cseke Kft logo

Gaál Angelika / Írónő / www.gaal-angelika.webnode.hu




 

Amennyiben hasonló feladatok előtt állsz előskötetes íróként, keresd bátran a Brandfelelős-t és szívesen adok tanácsot, vagy vállalok el hasonló komplex megbízást is, de akár a rész feladatokban is a segítségedre lehetek.




Bízd a legnagyobb kincsed, új köteted megjelenését a Brandfelelős-re!


 

SZERETNÉD, HA ÍRNÁNK RÓLAD A BLOGUNKON? VEDD FEL VELÜNK A KAPCSOLATOT A PR CIKK VAGY A BANNER MEGJELENÉSEKKEL KAPCSOLATBAN ÉS TÁJÉKOZTATUNK A LEHETŐSÉGEKRŐL. Amennyiben értékesnek találod a munkánkat, kérlek támogass minket a cikkek megosztásával. Köszönjük szépen!

133 megtekintés
The Great Typograpehers – Silk screen printed, limited typo poster series _ Laszlo Sandor.

Poszterek

The Great Typographers

Híres tipográfusok emlékére készített limitált kiadású, szitanyomott poszter sorozat

LA_Wood Cuff Bracelets_AD_A4-01.jpg

Ékszerek

Leslie Alexander Brand

Egyedi divat ékszerek
100%-ban újrahasznosított
és természetes faanyagokból

IMG_1148_s.jpg

Portrék

Wood Arts Intarisa

Kézzel készült, művészi intarziaképek készítése minőségi faanyagokból

Candy Cotton

Kalmár Emese / Marketing vezető / Virtuózok Nemzetközi Klasszikus zenei TV műsor

„Sándor László munkájával nagyon elégedettek voltunk a közös munka során. Gyors, pontos, rövid brief alapján is önálló alkotásra képes, minőségi, szép munkát végez. A Virtuózok nemzetközi tévéműsor 2022-es grafikai anyagát részben ő készítette. Ajánljuk. (A képen Matteo Bocelli Laci egyik grafikai munkájával.)”
Matteo Bocelli with my graphic design.webp
  • Instagram
  • Brandfelelős - YouTube csatorna
  • Brandfelelős - Béhance portfólió
  • Brandfelelős - LinkedIn profil
  • Brandfelelős - Facebook oldala
  • Brandfelelős - Pinterest oldala
SÁNDOR LÁSZLÓ
DESIGN
bottom of page