top of page
  • laszlosandor

Rédei Biotészta csomagolástervezés és arculatfrissítés Brandfelelős módra

Még 2016-ban kezdődött közös munkánk a szintén hazai vállalkozásként működő Rédei Biotésztákat forgalmazó Rédei 97 Bt-vel. Az egyébként már '89-ben megalakult cég mára már számos termékkel van jelen a hazai és a nemzetközi piacokon. Kínálatukban 17 féle tésztaforma szerepel, köztük néhány a Kiváló Magyar Élelmiszer védjegyet is viseli. Szinte az összes biobolt polcain megtalálhatók termékeik.

A felkérés rendkívül hízelgő volt, mert régóta nem volt alkalmam élelmiszer csomagoláson dolgozni. Mivel magam is nagy hangsúlyt fektetek az egészséges táplálkozásra így könnyen sikerült azonosulnom a témával és bár gyorsan kellett elkezdeni a csomagolástervezést én mégis inkább az arculat frissítésére tettem először javaslatot. Annak ellenére, hogy ez nem volt tervbe véve, mégis sikerült elfogadni az egyik tervemet és így egyben a cég arculata is frissült a csomagolásokkal együtt.

Az eredeti logóban szereplő motívumot elhagyva magára a márkanévre fókuszáltan jóval nagyobb hangsúlyt kapott a Rédei név az új logóban, amit az indákkal körülölelő levelek koronáznak. A tradícionalitást és a ma már 20 évnyi vállalati múltat az alapítás évszámával fémjeleztük. A színválasztáskor az új koncepcióban száműztem az eddigi bordó és bézs színeket és a meglévő zöld szín egy frissebb és markánsabb árnyalatát javasoltam az arculathoz ezzel is hangsúlyozva a BIO vonalat. A fehér színnel kombinálva kellő kontraszt mellett használható az új logó. Kísérő színként pedig az okker sárga feliratszínt emeltük be a címkékre, ahol ez indokolt volt.

Az új címke letisztult minimalista stílusa a tipográfiára helyezi a hangsúlyt dizájn szempontból, ami figyelemfelkeltő módon, tömören, markánsan informál a termékfajtákról. Az új címkék tervezésekor a keskeny hosszú alakú formára esett a választás, amik így követik az új, magasabb tasakok méretarányát.

Mivel a teljes termékcsaládnál azonos a címkék zöld háttérszíne így magukra a tasakokban lévő termékek látványára helyeztük a hangsúlyt, tehát az új csomagolásokon a címkék asszimetrikus elhelyezését részesítettük előnyben. Így a termék frontfelületén egyszerre van jelen a márkalogó, a termék megnevezése és a kötelező információk a kesekeny címkéken valamint szinte a teljes felület 60%-ában maga a csomagban rejlő száraztészta is.

Ennek következtében az előző klasszikus csomagoláshoz képest jóval többet láthat a vásárló magából a termékből, ami könnyebbé teszi a megfelelő tészta fajta, forma és ízesítés szerinti kombinációjának kiválasztását a valóban széles termékskálából.

Az új termékek sokszínűségét egy kiadványban is megmutattuk, ahol könnyebb a termékpaletta áttekinthetősége a fajták és az ízesítések szempontjából. Az ehhez készült termékcsomagolások katalógusképeit is a Brandfelelős készítette.

A kellően alapos utómunkának köszönhetően a makulátlan termékfotók önálló reklámerővel bírnak, további felhasználásuk akár óriásplakát méretben is lehetséges, továbbá a tasakok átlátszóságának kösznöhetően új közös kompozíciók is létrehozhatók.

Amennyiben hasonló terméked, termékcsaládod van és gondolkozol a minőségi újratervezésen vagy akár éppen most készülsz a piacralépni, feltétlenül kérj egy ajánlatot a Brandfelelős-től.



SZERETNÉD, HA ÍRNÁNK RÓLAD A BLOGUNKON? VEDD FEL VELÜNK A KAPCSOLATOT A PR CIKK VAGY A BANNER MEGJELENÉSEKKEL KAPCSOLATBAN ÉS TÁJÉKOZTATUNK A LEHETŐSÉGEKRŐL. Amennyiben értékesnek találod a munkánkat, kérlek támogass minket a cikkek megosztásával. Köszönjük szépen!

42 megtekintés
The Great Typograpehers – Silk screen printed, limited typo poster series _ Laszlo Sandor.

Poszterek

The Great Typographers

Híres tipográfusok emlékére készített limitált kiadású, szitanyomott poszter sorozat

LA_Wood Cuff Bracelets_AD_A4-01.jpg

Ékszerek

Leslie Alexander Brand

Egyedi divat ékszerek
100%-ban újrahasznosított
és természetes faanyagokból

IMG_1148_s.jpg

Portrék

Wood Arts Intarisa

Kézzel készült, művészi intarziaképek készítése minőségi faanyagokból

Candy Cotton

Kalmár Emese / Marketing vezető / Virtuózok Nemzetközi Klasszikus zenei TV műsor

„Sándor László munkájával nagyon elégedettek voltunk a közös munka során. Gyors, pontos, rövid brief alapján is önálló alkotásra képes, minőségi, szép munkát végez. A Virtuózok nemzetközi tévéműsor 2022-es grafikai anyagát részben ő készítette. Ajánljuk. (A képen Matteo Bocelli Laci egyik grafikai munkájával.)”
Matteo Bocelli with my graphic design.webp
  • Instagram
  • Brandfelelős - YouTube csatorna
  • Brandfelelős - Béhance portfólió
  • Brandfelelős - LinkedIn profil
  • Brandfelelős - Facebook oldala
  • Brandfelelős - Pinterest oldala
SÁNDOR LÁSZLÓ
DESIGN
bottom of page