top of page
  • laszlosandor

30 éves jubileumi portfólió a RETICOLO Kft. részére

A brandépítés egy összetett és időigényes feladat. Ebben a folyamatban kulcs szerep juthat és egyúttal praktikusan beilleszthető is egy aktuális jubileum a cég életben, hiszen egy újabb mérföldkőhöz érve ilyenkor egyébként is összegezni készül minden cégvezető. Alábbi írásunkban egy ilyen folyamat részleteibe avatjuk be az olvasót.


Mivel a szívem csücske a szakmám, ezért rendkívül komolyan veszek minden megbízást és nem tudom, hogy más is így van-e ezzel, de én nagyon büszke vagyok az eddigi munkáimra. Sokaktól hallottam vissza eddig egy-egy a portfóliómat bemutató prezentációm után, hogy nagyon jól menedzselem és mutatom be a sikereinket és a szolgáltatásaink eredményeit. Ezzel viszont nincsen mindenki így.

RETICOLO – Jubileumi kiadvány borító @Brandfelelős

Ezt egyébként részben a szakmámnak is köszönhetem, hiszen egy olyan grafikus, aki márkákat épít, attól elvárható a folyamatos és élvezetes előadás, de ebben biztosan hatlmas szerep jut a folyton változó témáknak is. Hiszen számos szakterülettel kell megismerkednünk és kutatnunk is az adott témákban ahhoz, hogy tökéletes végermény születhessen.

Aki viszont minden nap szinte csak a saját munkájával foglalkozik, az a saját területeire egészen egyszerűen nem tud objektíven, vagy leginkább friss szemmel rálátni. Kialakulnak úgynevezett „szürke foltok”, amiket egy külső szemlélő hamarabb vesz észre. Ezért tanácsainkkal mindig támogatni szoktuk a hozzánk forduló ügyfeleket, ami mindenképpen hozzájárul az egyedi szolgáltatásaink színvonalához és a kimagasló ügyfélélményhez.Mivel könnyen tudok azonosulni az ügyfeleink igényeivel, ezért nem okoz gondot beleélni magamat a helyzetükbe és átérezni azt, hiszen számtalanszor szembesültem már magam is hasonló feladatokkal, nem csak megbízottként, de saját megrendelőmként is. Így elmondhatom, hogy ismerem mindkét oldal igényeit, ami különösen hasznos számomra tervezőként is.Mi grafikusok pedig rendszeresen szembesülünk azzal is, hogy a sokrétű tevékenységünket kell a lehető legjobb oldaláról bemutatnunk meglévő vagy leendő ügyfeleink számára, ezért egy portfólió összeállítása ismerős terep és rendszeresen visszatérő feladat számunkra, még ha tőlünk idegen területről is van szó. Tehát, ha adott több évtizednyi kiváló produktum, amit ízlésesen kell egy kötetbe rendezni, akkor a legjobb helyen jársz a Brandfelelős-nél.
Így tett a RETICOLO Kft. is, akik 1992-ben történt megalakulásuk óta látványos pályát futottak be az építőipari beruházások menedzselése és a statikai tervezések területén. Mindkét ágazat tevékenységét országosan elismert, közel a legnagyobb erőforrással rendelkező csapattal végzik és a két fő profil mellett egy igen jelentős ágazatban is vezető szerepet tölt be a cégük, ez az ágazat a meglévő épületek tetőtér beépítése.


További profiljaik közé tartozik a műemlékvédelem, műemlékvédelmi szakértés, környezetvédelmi beruházások, illetve a marketing, a kivitelezés és az épületek homlokzatainak tisztítása is.


Ennek az egymásra épülő és rendkívül széles szolgáltatási palettának a praktikus bemutatása nem kis szervezést igényelt. Megtisztelő felkérésükre terveztünk a cég számára egy exkluzív portfóliót és tanácsainkkal igyekeztünk a kiadványt minél több szempontból tovább színesíteni, hogy még nagyobb betekintést engedjen a cég tevékenységeibe.


Tudatos Brandépítés

A RETICOLO Kft. idén ünnepelte fennállásának 30. jubileumát. Karrierjük bemutatására mi sem volt kézenfekvőbb annál, mint egy visszatekintés keretében ügyfeleikkel közösen ünnepelni és megemlékezni a kiemelkedő eredményeikről. Tehát a szerteágazó szolgáltatásaikat szerették volna bemutatni egy exkluzív presztízs kiadvány formájában, amit az elmúlt években a cég fel tudott mutatni az eddigi rendkívüli karrierjük során.

RETICOLO – Jubileumi kiadvány Köszöntő oldal @ Brandfelelős

RETICOLO – Jubileumi tevékenységi körök oldal @ Brandfelelős

Erre persze egy lexikon sem lenne elég, de a megtervezésre szánt 84 oldal elegendőnek bizonyult ahhoz, hogy 30 ikonikus épületet soroltassunk fel izgalmas projektjeik közül, amikre méltán lehetnek büszkék megrendelőikkel közösen, mindezt egy jubileumi portfóliós kiadványban összegezve.


RETICOLO – Jubileumi kiadvány borító FRONT – BACK @ Brandfelelős

A portfólió 210 x 210mm-es, tehát négyzet alakú, ragasztókötéses kiadványként valósult meg, ami éppen 100 fényképpel és rövid projekt leírásokkal mutatja be látványosan a cég kiemelkedő projektjeit. A különböző minőségű archív fotóanyag feldolgozása és egységesítése akár szakmai kihívás is lehetett volna, de 19 évnyi reklámügynökségi tapasztalatnak köszönhetően nem okozott gondot.


RETICOLO – Jubileumi kiadványprojekt oldal 02 @ Brandfelelős

RETICOLO – Jubileumi kiadványprojekt oldal 03 @ Brandfelelős

RETICOLO – Jubileumi kiadvány fejezet címoldal @ Brandfelelős

Kézenfekvő volt, hogy tanácsom alapján készítsünk egy kronológiai idővonalat is a történeti visszatekintés összegzésére, amit ügyfelünk szerint is remekül sikerült megoldanunk. Az elkészült „Timeline” egyébként szerves részét képezte a köszöntő beszéd alatt bemutatott prezentációnak is.

RETICOLO – Jubileumi kiadvány Timeline oldalpár @ Brandfelelős

A kiadványtervezés során a nyomdai munkálatokhoz az egyedi tapintású felület érzetét és az időt állóságot matt fóliázással növeltük a kék színű külső borítón. A jubileumi logóban látható 30-as évszámot – a kiadvány nívójához jól illeszkedő módon – ezüst prégelt felület nemesítéssel, a fehér színű feliratokat és a hátsó borító közepén a céglogót pedig tapinthatóan kidomborodó, formakövető 3D UV lakkozással emeltük ki.


RETICOLO – Jubileumi kiadvány borító closeup @ Brandfelelős

RETICOLO – Jubileumi kiadvány borító FRONT closeup @ Brandfelelős

RETICOLO – Jubileumi kiadvány brító borító BACK closeup @ Brandfelelős

Az átfutó képek igyekeznek a legnagyobb méretben bemutatni az adott épületeket, a kisebb bélyeg képek pedig nagyobb betekintést nyújtanak a részlet fotók és a belső fotók által.


RETICOLO – Jubileumi kiadványprojekt oldal 04 @ Brandfelelős

RETICOLO – Jubileumi online kiadvány @ Brandfelelős

Az elkészült kiadványból a nyomdai megvalósítás mellett egy online változatot is mindig átadtunk, ami akár weboldalon is publikálható, továbbá emailben is elküldhető az érdeklődők számára.Továbbá a kiadvány a nyomdai megvalósításon kívül oldalanként is átadásra került az ügyfél számára, tehát így online felületen is elérhetővé válhat az a tovább publikálás céljából. Egy kis munkával a www.issuu.com oldalon így akár lapozhatóvá is válhat a teljes tartalom.


RETICOLO – Jubileumi RollUp @ Brandfelelős

A posztban közölt nyomdai kiadványról készült mutatós fényképek elkészítése is a megbízás részét képezték, a további gazdaságélénkítés és reklámozás céljából.


Ezen felül készítettünk még a rendezvényre egy Rollup-ot is a cég számára a jubileum kapcsán, ami az alacsony árához képest egy praktikus, hordozható reklám eszköz, és a következő években is jól használható lehet bármilyen céges megjelenéskor. Továbbá kevés anyagi ráfordítás mellett egy egyszerű nyomat cserével aktualizálható a megjelenés tartalma is.


Valamint nem kis munkával megvalósult egy a budapesti projekteket összegző látványos térkép is, ami remekül szemlélteti a cég sokrétű szolgáltatásainak köszönhető számos építési helyszínt egy A0 méretű tablón összegezve.
RETICOLO – Budapest térkép 2022 @ Brandfelelős.jpg


Szokták mondani, hogy „A jó bornak nem kell cégér!” Ez igaz is.

De szerintem a fenti megrendelés sorozat egy rendkívül praktikus üzleti döntés lehet minden jól működő cég számára, mert magára a jubileum alkalmára marketing szempontból is lehet támaszkodni. – Jubileumi céglogó változatot lehet terveztetni, – arculatot vagy márkát lehet frissíteni, – online és social media megjelenéseket lehet készíteni – reklám kampányt lehet folytatni, – célzott akciókat hirdetni, – videós tartalmat készíteni, – hírt adni az ügyfelek és követők számára, – vagy gála estet szervezni az üzleti partnerek és a megrendelők számára, ahol közösen idézhetik fel a már-már elfeledett vagy emlékezetes projekteket és a megrendelők így nagyobb és átfogóbb képet is kaphatnak az adott cég szakértelméről, piaci pozíciójáról és eddig eredményeiről. Ezeken a rendezvényeken akár új üzleti kapcsolatok is kiépülhetnek, újabb megrendelések körvonalazódhatnak, tehát gyümölcsöző lehet a meghívottak és a szervezők számára egyaránt.


RETICOLO – Jubileumi kiadvány borító FRONT @ Brandfelelős

RETICOLO – Jubileumi kiadvány @ Brandfelelős

Egy ilyen jubileumi rendezvényt a RETICOLO Kft. is megszervezett 2022. novemberében, amiről nagyon sok pozitív visszajelzés érkezett a számukra, a résztvevők pedig ajándékba kapták a jubileumi portfolió egy-egy példányát is.


RETICOLO – Jubileumi kiadvány-Gellért szálló @ Brandfelelős

Azon túl, hogy maradandót alkotnak a munkájuk során, mindezek a megrendelések jól mutatják a cég törekvéseit arra is, hogy mennyire fontosnak tartják szolgáltatásaik bemutatását az elégedett ügyfeleik és mások számára is.RETICOLO – Jubileumi kiadvány tablo @ Brandfelelős

Hiszem, hogy az ilyen jellegű törekvések szerves részét képezik a tudatos márkaépítésnek, ami mindannyiunk számára követendő példa lehet.

Ehhez további töretlen lelkesedést, számos hasonlóan kimagasló projektet és szakmai sikereket kívánunk a megbízónknak, a RETICOLO Kft. csapatának a jubileum kapcsán és hálásan köszönjük a megrendelésüket.
Ügyfél értékelés R2 Reticolo ⭐️ ⭐️ ⭐️ ⭐️ ⭐️

„Hihetetlenül profin csinálta végig László a grafikai munkát! 80 oldalas kiadványt szerkesztett nekünk a 30 éves cég évfordulójára. Rugalmasan kezelte azt is, hogy csak körvonalazni tudtuk mit szeretnénk, és a tartalom sem volt maradéktalanul kész. Mindenben segítőkészen reagált, több változatot küldött, azonnal reagált minden emailre(!!!) László lehetővé tette hogy kész legyen a rendezvényre és ezért Tényleg nagyon hálásak vagyunk. Öröm ilyen emberrel dolgozni, aki gyorsabb mint ahogy az adatszolgáltatást pótolni tudjuk. Nem is reménykedtünk, hogy ilyen rövid idő alatt meg tudunk csinálni egy 80 oldalas profi kiadványt, de Profi Grafikussal semmi sem lehetetlen. Csak ajánlani tudom!” Kovács Csaba / Ügyvezető / Reticolo Kft. 

Ha a te céged számára is éppen most jött el egy újabb kimagasló mérföldkő, vagy közeleg egy kerek évforduló, amit hasonló módon és színvonalon szeretnél megünnepelni, akkor fordulj a Brandfelelős-höz és kínálhatunk neked néhány frappáns, jól célzott megoldást erre. Kérd tanácsunkat a témában és számíthatsz a közel 20 évnyi szakmai tapasztalatunkra, hogy szervezett módon és a lehető legjobb oldaláról mutathassuk be az eddigi tevékenységeid. Ha pedig nincs még logód, arculatod, weboldalad vagy járműgrafikád, akkor végképp nálunk a helyed.

Bízd a legnagyobb kincsed, a céged megjelenését a Brandfelelős-re!


 

SZERETNÉD, HA ÍRNÁNK RÓLAD A BLOGUNKON? VEDD FEL VELÜNK A KAPCSOLATOT A PR CIKK VAGY A BANNER MEGJELENÉSEKKEL KAPCSOLATBAN ÉS TÁJÉKOZTATUNK A LEHETŐSÉGEKRŐL. Amennyiben értékesnek találod a munkánkat, kérlek támogass minket a cikkek megosztásával. Köszönjük szépen!

148 megtekintés

Kommentare


The Great Typograpehers – Silk screen printed, limited typo poster series _ Laszlo Sandor.

Poszterek

The Great Typographers

Híres tipográfusok emlékére készített limitált kiadású, szitanyomott poszter sorozat

LA_Wood Cuff Bracelets_AD_A4-01.jpg

Ékszerek

Leslie Alexander Brand

Egyedi divat ékszerek
100%-ban újrahasznosított
és természetes faanyagokból

IMG_1148_s.jpg

Portrék

Wood Arts Intarisa

Kézzel készült, művészi intarziaképek készítése minőségi faanyagokból

Candy Cotton

Kalmár Emese / Marketing vezető / Virtuózok Nemzetközi Klasszikus zenei TV műsor

„Sándor László munkájával nagyon elégedettek voltunk a közös munka során. Gyors, pontos, rövid brief alapján is önálló alkotásra képes, minőségi, szép munkát végez. A Virtuózok nemzetközi tévéműsor 2022-es grafikai anyagát részben ő készítette. Ajánljuk. (A képen Matteo Bocelli Laci egyik grafikai munkájával.)”
Matteo Bocelli with my graphic design.webp
  • Brandfelelős - LinkedIn profil
  • Brandfelelős - Facebook oldala
  • Brandfelelős - YouTube csatorna
  • Instagram
bottom of page