top of page
  • laszlosandor

Bonus Corporate Identity Redesign – Vállalati arculatfrissítés a Brandfelelőstől

Grafikai tervezőként a vállalati arculatok tervezése egy látványos lehetőség számomra. Az ilyen nagyszabású és átfogó feladatoknál tudom a leginkább hasznosítani a koncepcionális és a rendszerekben történő gondolkodásmódomat és a szervezői tapasztalataimat. Így történt ez a siklósi Bonus Kft. esetében is, akik anno a termékmárkáik és azok csomagolásainak újratervezése kapcsán írtak ki egy meghívásos kreatív tendert, amit végül nagy örömömre a Brandfelelős nyert el. ( [; {-)

Emlékszem, hogy a megbízás előtt az első egyeztetésen elhangzott az alábbi két mondat. „Köszönjük szépen, de van már vállalati arculatunk. Évek óta bejáratott és nincs szükség az újratervezésére.” A régi logó viszont idejét múlt volt és a gondot az okozta az új csomagolás desing koncepciók megtervezéskor, hogy a logó kis méretben kevésbbé volt olvasható a csomagolásokon történő megjelenítés során és az apró részletei miatt a gyártástechnológiai folyamatokat is nehezítette, ami mindenképpen kerülendő volt a továbbiakban. Ezek az apró, de fontos eltérések az első és a mostani tervezés között eltelet, közel 20 évnyi korkülönbségből adódóan jelentkeztek, így a régi logó egészen egyszerűen már nem tudott versenyt tartani a mai kor követelményeivel.

Egyedi arculati megjelenést biztosíthat cége számára, ha arculattervező szakemberhez fordul, aki nem csak logóját és arculati elemeit tervezi meg az Ön számára, hanem a komlex arculattervezés vegeztével egy átfogó, arculati kézikönyvben rendelkezik a felhasználható grafikai elemek megjelenésének írott szabályairól, az anyagok szerksztésének alapjairól, mindezek vizuális összképéről. Egyszerűsítve ezzel a későbbiekben a különböző alválalkozókkal történő együttműködést, a könnyen betartható egyésges arculati megjelenés biztosítását.
BONUS vállalati arculat – arculati kézikönyv @Brandfelelős

Javaslatomra új vállalati logó készült, amelynek frissítésével egyébként később alkalmam nyílt a teljes vállalati arculatot is újra tervezni az azóta is rohamosan fejlődő és sikeres, takarító eszközöket gyártó cég számára. Az együttműködés 2015-ben kezdődött és azóta is tart. A logó megjelenését és felhasználásának szabályait arculati kézikönyvben fektettük le, ami a későbbi alvállalkozókkal történő egyeztetés egyszerűsítését és az egységes megjelenést is biztosítja.
INSPIRÁCIÓ

A BONUS céglogó újratervezéséhez inspirációként szolgáló formai elemek hagnulatát visszatükröző modboard.
BONUS vállalati arculat – logótervezési inspiráció @Brandfelelős

BONUS vállalati arculat – Bonus céglogó Redesign – Before / After @Brandfelelős

A fent is látható eltérések kapcsán a tanácsomra az alábbi fontos módosításokat vezettük be, ami alapján így került végül újratervezésre a piacon már sokak által jól ismert Bonus vállalati logó:

– Változtattunk a befoglaló ellipszis lapos formáján, mivel a régi logó túlzottan elnyújtott ovális alakját keskenyebbre és magasabbra cserélve több helyet biztosíthattunk a logotípia méretének növelésére, így segítve annak olvashatóságán is.


– Ebből adódóan egy sokkal teltebb és modernebb betűtípust javasoltunk a cégnév feliratához, ami markánsabb megjelenést és jobb olvashatóságot biztosít a kis méretű felhasználások esetén is.

– Elhagytuk a felesleges vízre utaló hullám motívumokat, mert azok amúgy sem szépen voltak megrajzolva, ráadásul indokolatlan a használatuk, mivel evidencia, hogy a takarításhoz / mosogatáshoz víz is szükséges, és a víz jelenlétére utalhat maga a logó kék háttér színe is.


BONUS vállalati arculat – Bonus céglogó Redesign – Szerkesztési séma @Brandfelelős

– Az újratervezett csomagolásokkal közösen kialakított „Pont koncepció” lényege a centralitás, az egység hangsúlyozása. Ezért a hullámokat is fehér pontokra (cseppekre) cseréltük le, amik optikailag is centrális középpontként funkcionáltak az ívek újra rajzolásánál, mivel az új befoglaló forma valójában két szabályos korongban végződő kosárgörbe megszerkesztésével született meg.


– Változtattunk a kis méretben szinte kivehetetlen vékony ovális keretek vastagságán és pozícióján, így a cégnevet körülvevő pontokból kiinduló új sávok egyforma vastagsága folyamatos terjeszkedést, bővülést és dinamizmust sugall.


BONUS vállalati arculat – Bonus céglogó Redesign – Szerkesztési séma a takarítóeszközök termékek között megjelenítve @Brandfelelős

Az új logó megjelenése egyben vidámságot tükröz, amely azt sugallja, hogy a házi- illetve egyéb takarítási feladatok Bonus termékekkel kellemes és hasznos időtöltés is lehet. A logóból természetesen készültek az új koncepciónak megfelelő, szlogennel ellátott változatok is. A vállalati logó a csomagolásokon kívül számos további arculati elemen is szerepel az alábbi példákon bemutatva néhányat.


BONUS vállalati arculat – Bonus Céges levélpapír + levelezési sablon látványterve @Brandfelelős

BONUS vállalati arculat – Bonus Céges nyomtatvánok, egységes előleg számla, számla és szállítólevél sablon látványterve @Brandfelelős

BONUS vállalati arculat – Bonus névjegyek látványterve @Brandfelelős

BONUS vállalati arculat – Arculati kézikönyv látványterve @Brandfelelős

BONUS vállalati arculat – Termékfotó minta és kreatív termék HERO kép @Brandfelelős

BONUS Csomagolástervezés – Fém dörzs Termékkép –  A termékfotók és a csomagolás design látványtervének kombinációja @Brandfelelős

BONUS Csomagolástervezés – Bonus+ gumikesztyűk Termékképek –  A termékfotók és a csomagolás design látványtervének kombinációja @Brandfelelős

BONUS Csomagolástervezés – Bonus+ laposfelmosó Termékkép –  A termékfotó és a csomagolás design látványtervének kombinációja @Brandfelelős

BONUS Webes HERO banner – Bonus+ laposfelmosó Termékkép és annak felhasználásáról modellel készített reklám képe @Brandfelelős

BONUS POS megjelenés – Bonus, Bonus+ és a Bonus PRO márkákat összegző Rollup bannerek látványterve @Brandfelelős

BONUS Stand megjelenés – A teljes kiállítási stand grafika tervezése, egyedi kínáló pult tervezéssel. @Brandfelelős

BONUS Járműreklám  – Bonus márkákat bemuató egyedi Kamion ponyva design tervezése @Brandfelelős

BONUS Weboldal tervezés  – A BONUS vállalatot és a Bonus márkákat bemutató reszponzív webdesign tervezés @Brandfelelős


BONUS vállalati arculat – Minden részletre kiterjedő, átfogó Brandépítés és több mint 100 termék csomagolástervezése @BrandfelelősÜgyfél értékelés Bonus ⭐️ ⭐️ ⭐️ ⭐️ ⭐️

„Még 2015-ben a KKV Marketing Facebook csoportban kértem ajánlásokat, olyan szabadúszókra vagy ügynökségekre, akiket munkájuk alapján a csoport tagjai szívesen ajánlanak. A tendert azóta sikeresen lezártuk. Sándor László pályázata messze kiemelkedett a résztvevők között, ezért külön örömünkre szolgált, hogy a felhívásban megfogalmazott és többek által kritizált szempontok ellenére, sikerült azoknak maradéktalanul eleget tevő partnert találnunk. Lacival azóta is szorosan együttműködünk és mindenkinek nyugodt szívvel ajánlom, aki igényes és precíz munkát vár el a céges arculat, a termékcsomagolás, a webdizájn, vagy akár a termékfotózás területén.”

Bonus logo @ Brandfelelős

Botos Andrej / Marketing Manager / Bonus Kft.

Eredmény

„a Bonus Kft. mára Magyarország legnagyobb tisztítóeszköz-gyártója lett és Közép-Európa felmosófej-nagyhatalma.”

Forbes Magazin logo

Oberfrank Balázs / Újságíró / Forbes Magazin„A Bonus Kft. példaja bizonyítja, hogy egy magyar családi középvállalkozás fel tudja venni a versenyt német versenytársaival is, ebben az esetben a Viledával, amelyik szintén családi vállalkozás.”

Kapitány István / Globális ügyvezető alelnök / Shell
 

Bonus rubber gloves @ Brandfelelős

Ha az Ön vállalatának is arculattervezésre, csomagolástervezésre vagy átfogó brandépítésre van szüksége, bízza azt egy olyan gyakorlott szakemberre, aki csinált már hasonlót. Nem csak az elméleti megközelítéssel és látványtervek készítésével van tisztában, hanem átlátja a gyártási folyamatokat is.

Bízza legnagyobb kincsét, a cége megjelenését a Brandfelelős-re!


 

SZERETNÉD, HA ÍRNÁNK RÓLAD A BLOGUNKON? VEDD FEL VELÜNK A KAPCSOLATOT A PR CIKK VAGY A BANNER MEGJELENÉSEKKEL KAPCSOLATBAN ÉS TÁJÉKOZTATUNK A LEHETŐSÉGEKRŐL. Amennyiben értékesnek találod a munkánkat, kérlek támogass minket a cikkek megosztásával. Köszönjük szépen!

158 megtekintés

Comments


The Great Typograpehers – Silk screen printed, limited typo poster series _ Laszlo Sandor.

Poszterek

The Great Typographers

Híres tipográfusok emlékére készített limitált kiadású, szitanyomott poszter sorozat

LA_Wood Cuff Bracelets_AD_A4-01.jpg

Ékszerek

Leslie Alexander Brand

Egyedi divat ékszerek
100%-ban újrahasznosított
és természetes faanyagokból

IMG_1148_s.jpg

Portrék

Wood Arts Intarisa

Kézzel készült, művészi intarziaképek készítése minőségi faanyagokból

Candy Cotton

Kalmár Emese / Marketing vezető / Virtuózok Nemzetközi Klasszikus zenei TV műsor

„Sándor László munkájával nagyon elégedettek voltunk a közös munka során. Gyors, pontos, rövid brief alapján is önálló alkotásra képes, minőségi, szép munkát végez. A Virtuózok nemzetközi tévéműsor 2022-es grafikai anyagát részben ő készítette. Ajánljuk. (A képen Matteo Bocelli Laci egyik grafikai munkájával.)”
Matteo Bocelli with my graphic design.webp
  • Brandfelelős - LinkedIn profil
  • Brandfelelős - Facebook oldala
  • Brandfelelős - YouTube csatorna
  • Instagram
bottom of page