top of page
  • laszlosandor

Doka Corporate brand design – Vállalati kommunikáció


DOKA H20 (Top, Eco és Basic) fatartó termékcsalád

Az átlag ember ilyenkor elgondolkodik.

Doka? Olyan ismerős. Ez azért is lehet így, mert aki nem dolgozik az építőiparban az is rendszeresen látja ezt a márkanevet az építkezések mellett elhaladva, hiszen nincs olyan beruházás, ahol a szerkezetépítés során nem használnának élénk sárga-kék színű zsalu- és állványrendszereket, amik messziről is jól láthatók.


„Tehát nyugodtan kijelenthetjük, hogy ha betonozásról van szó, legyen az mély- vagy magasépítés, hídépítés, alagútépítés, felhőkarcoló vagy erőmű építés, akkor egyértelműen elhangzik a Doka márkanév a világban szinte mindenhol.”

DOKA falzsalu rendszerek használataDe milyen is ez a cég és mitől lett ilyen híres?

A DOKA globális jelenléte 60 országban, 160 értékesítési és logisztikai központtal

A Magyar Doka Kft. az osztrák székhelyű Umdasch-Group, azon belül is a világszerte 7.000 alkalmazottat foglalkoztató, 60 országban jelenlévő, 160 értékesítési és logisztikai központtal rendelkező, több mint 150 éve alapított Doka cégcsoport magyar leányvállalata.


„Ügyfeleink világszerte profitálnak a 155 év során megalapozott értékekből: megbízhatóság, inspiráció és nagy teljesítmény. Ezek a globális versenyszférában képeznek egy olyan bázist, amelyek a kiváló minőségű zsaluzási megoldások fejlesztésének és terjesztésének az alapját adják. Az első tervektől a megbízható összeállításig az építés helyszínén: segítünk Ügyfeleinknek még hatékonyabban, jobban és biztonságosabban építeni. Számíthatnak ránk!”

Robert Hauser, Gerd Pechura, Dr. Hubert Mattersdorfer Doka IgazgatótanácsAz 1991-es alapítását követő ötödik évben a Magyar Doka Kft. piacvezető pozíciót ért el, amelyet – ügyfelei elégedettségére – azóta is sikeresen betölt, köszönhetően a folyamatos innovációnak, kiváló minőségű termékeinek, valamint a vevőközpontú szolgáltatásainak. Tevékenységi köre magába foglalja a projektspecifikus mérnöki zsalutervezést, az egyedi igényekhez igazodó műszaki megoldások kidolgozását, illetve igény szerint speciális zsaluzati előszerelést, valamint komplett zsalurendszerek és komponens alkatrészek értékesítését és bérbeadását. Biztosítva az országos lefedettséget, valamint partnerei költséghatékony és zavartalan kiszolgálását, a hazai piacon jelenleg egyedülálló módon Budapesten és Miskolcon is egy-egy lerakatot üzemeltet, közel 100 munkavállalóval.


A Magyar Doka számos kiemelt-, illetve mérföldkőnek számító projektben vett részt az elmúlt évek során. Amennyiben Budapesten jársz, a vásárlás szerelmeseinek mindenképpen érdemes egy-egy pillantást vetni a Westend bevásárló központra, illetve az Aréna plázára, könyv rajongóknak az új Nemzeti Könyvtárra, a komolyzene kedvelőinek a Budapest Music Centerre, a turistáknak a Várkert Bazárra, a foci kedvelőinek a Puskás Ferenc Stadionra, vagy éppen a Mol Campus égbe nyúló épületére, ami magyar viszonylatban a legmagasabb épületünk és a szerkezetépítés során olyan egyedi Doka kúszózsalu megoldást használtak, amire korábban itthon még nem volt példa.

A Mol Campus építkezés @ Magyar Doka

A Mol Campus építkezés @ Magyar Doka Kft.


Magyar Doka vállalati arculat – Doka Xpress magazin
A Magyar Doka vállalati arculat – Doka Xpress magazin

A Magyar DOKA vállalati arculat – Névjegy kártyák

A cég annó egy kiadványtervezés kapcsán talált rá a Brandfelelős-re és így kezdtük meg az évekig tartó együttműködésünket. Az ügyfélközpontú szemléletnek köszönhetően a Doka-nál mindig odafigyelnek a Partnerek igényeire, megértik azokat és személyre szabott, optimális megoldásokat dolgoznak ki.


Ennek a szenvedélynek köszönhetően nem elégszenek meg az első legjobbnak tűnő megoldással, hanem mindaddig tovább kutatnak, amíg Ügyfeleik számára valódi értéktöbbletet hoznak létre. Így tudott egy kis ácsműhelyből egy, az egész világra kiterjedő zsaluzási vállalat kialakulni, amely 1956 óta Doka márkanéven ismert.A Magyar Doka vállalati arculat – Névjegy kártya design
A Magyar Doka vállalati arculat – Névjegy kártya design

Mivel a Brandfelelős is hasonló értékteremtést tűzött ki fő céljául, így könnyen tudtam azonosulni a cég irányelveivel és vállalati arculatuk magas minőségi standardjaival. A minőséghez fűződő igényem és meggyőző ügynökségi referenciáim garanciát jelentett a megbízás ellátásának sikeréhez, így az arculattervezésre legmegfelelőbb személyként elnyertem a vállalat vezetőjének bizalmát. Lehetőségem nyílt az elmúlt évek során számos arculati elemmel gazdagítani az idén 32 éve működő hazai leányvállalat, a Magyar Doka Zsalutechnika Kft. megjelenéseit.


A Magyar Doka vállalati arculat – Modul állvány flyer
A Magyar Doka vállalati arculat – Modul állvány flyer

A Magyar Doka vállalati arculat – Zászló

A Doka-nál minden a szerkezetépítésről szól, így nagy hangsúlyt kapnak a látványtervek kapcsán a homogén szürke, nyers beton felületek, hiszen főként ilyen színű környezetben jelennek meg a Doka termékek is, de kimelten fontos az ezektől jól elkülönülő, markáns arculati színpár a sötétkék és a napsárga színkombináció használata is, ami a cég logó és a zsalu termékek alapszíne. A Doka termékei közé tartoznak a Zsalu rendszerelemek, a Falzsaluk, a Födémzsaluk, a Kúszózsaluk, Alátámasztó állvány rendszerek, és a zsaluzáskor használt biztonsági rendszerek.


Világszerte ismert termékein túl, további szolgáltatásokat nyújt a magas színvonalú ügyfélélmény érdekében. Ilyenek a műszaki tervezés és tanácsadás, munkahelyi betanítás, fuvarszervezés, elméleti- és gyakorlati oktatás a külön erre a célra létrehozott budapesti-, valamint amstetteni bemutató termükben. Ezen kívül még számos szoftver és telefonos alkalmazás segíti az ügyfelek irodai-, valamint építéshelyi munkáját.Hogyan kommunikál egy globális brand?

Termékeinek megjelenítésére a cég többféle szóróanyagot is készített például a modul állvány rendszerről és a Staxo 100 alátámasztó állvány rendszerről. Ezek print kiadványok formájában láttak napvilágot, hogy a termékkel kapcsolatos hasznos információkat a szakemberek magukkal tudják vinni.


A Doka nevéhez fűződik az úgynevezett „sárga tábla”, hivatalos nevén a 3-SO három rétegű fenyő zsaluhéj,


illetve a „sárga gerenda” avagy H20 Top, Eco és Basic fatartó termékcsalád, melyek az amstetteni központ kutatási és fejlesztési munkásságának eredményei, ezek mind a mai napig a legnépszerűbb termékek, nem csak Magyarországon, de a globális építőiparban egyaránt.A Magyar Doka vállalati arculat – Staxo 100 alátámasztó állvány flyer
A Magyar Doka vállalati arculat – Staxo 100 alátámasztó állvány flyer

A Magyar Doka vállalati arculat – Doka-Trenn akciós flyer
A Magyar Doka vállalati arculat – Doka-Trenn akciós flyer

Egy-egy akció kapcsán online változatok is készültek a kiadványokból, akár pdf formátumban is kitölthető digitális adatlapokkal segítve a megrendelők adatainak begyűjtését, regisztrálását.


A Magyar Doka vállalati arculat – Asztali naptár
A Magyar Doka vállalati arculat – Asztali naptár

A Magyar DOKA vállalati arculat – Ajándék táska

A céges arculati elemek és a reklám tárgyak készítése is mind a brand népszerűsítését szolgálják. Ilyenek lehetnek a partnereknek ajándékozható Doka logós irodai használati tárgyak. Például az asztali vagy a falinaptárak, amik nagyszabású építési projektek referencia képeivel mélyítik el az ügyfelekben a megbízhatóság üzenetét, hetente mutatva meg egy-egy nagyberuházás kapcsán a márka jelenlétét. Közben tudat alatt is jól működnek, hiszen általuk minden nap többször is az Ügyfél szeme előtt lebeghet a márka logója.A Magyar Doka vállalati arculat – Falinaptár
A Magyar Doka vállalati arculat – FalinaptárFolyamatos innováció!


Az egyik legújabb Doka innováció a DokaXlight extrém könnyű, alumínium keretes falzsalu, amely egyszerre strapabíró és sokoldalú. A legfontosabb cél a súly minimalizálása volt a teljesítmény megőrzése mellett, így a 0,75x,1,50m-es alapelem súlya csupán 22,6 kg 50kN/m2 megengedett betonnyomás mellett. Amennyiben kézi erővel kell a zsalut mozgatni, úgy az ergonomikus kialakítás, és a kedvező súly lehetővé teszi a munka hatékonyabb végzését. Az új rendszer kötőelemei megegyeznek Magyarország legnépszerűbb kézzel mozgatható keretes falzsalu rendszerének, a Frami Xlife falzsaluzat elemeivel.

A két rendszer adapterekkel összekapcsolható, a profilok kialakítása hasonló, hosszú élettartamú, mechanikai hatásoknak ellenálló dupla, préselt profil. A keretek lyukazása lehetővé teszi a kötőelemek szabad csatlakoztatását, valamint egy új rendszeremmel, az I-Connector-ral együtt az elemek akár gyorskapcsoló nélkül is összeköthetők. Az esztétikus betonfelületről a harmadik generációs Xlife zsaluhéj gondoskodik. A raszterrendszer hasonló a megszokott Doka rendszerekhez, akár 3,00m magas elemekkel is rendelhető. A Doka falzsalu rendszerek között elsőként van lehetőség az elemek födémzsaluként történő alkalmazására néhány egyszerű kiegészítő és a meglévő Frami kötőelemek segítségével, így növelve a zsalu kihasználtságát és a kivitelezés gazdaságosságát.
„Lépést tartva az ipari fejlődéssel, ötvözve azt az építőpari szereplők igényeivel a Doka a digitalizáció területén is úttörő szerepet tölt be. Számos alkalmazással segíti ügyfelei munkáját, dolgozzanak akár az irodából, akár a projekt helyszínéről.”

mydoka digitális ügyfélszolgálat

A 26(!!!) nyelven elérhető myDoka digitális ügyfélszolgálat valós idejű áttekintést biztosít egyes építkezési projektek készleteiről és anyagmozgatási folyamatairól.


Easy Formwork Planner 3D-s zsalutervezés mobilkészüléken

Az Easy Formwork Planner legújabb verziója egyszerű zsalutervezést tesz lehetővé mobiltelefon használatával.DOKA Concremote – Betonérettség-számológép, betonmonitoring, betonszilárdság vizsgálata valós időben

DOKA Concremote Betonérettség-számológép, betonmonitoring, betonszilárdság vizsgálata

A Concremote érzékelők segítségével folyamatosan monitorozza a beton hőmérsékletét és különféle kalkulációt végez a betonszerkezet nyomószilárdságára vonatkozóan, ezzel is optimalizálva a munkafolyamatokat.

shop.doka.com - online zsaluvásárlás gyorsan és egyszerűen

Amennyiben pedig rádöbbenünk, hogy valami hiányzik még az építkezésről, akkor a Doka webáruháza segíti a gyors és egyszerű vásárlást.
A Magyar Doka vállalati arculat – Hírlevél
A Magyar Doka vállalati arculat – Hírlevél
„A Magyar Doka a minőség, a megbízhatóság és az innováció jegyében dolgozik, mindig a legmagasabb szintű biztonsági előírásokat szem előtt tartva projektjei során. Célja, hogy partnereivel közösen hozzájáruljon a magyar építőipar fejlődéséhez, és biztosítsa a legmagasabb színvonalú megoldásokat a kis- és nagy ügyfelei számára egyaránt.

Ez a precizitás és minőség megmutatkozik az arculati előírásaik következetességében is. Az általános megjelenési lehetőségek és a tiltott logó felhasználások mellett ugyanis egy jó arculati kézikönyv számos egyéb paraméterre is kitér és lehetőleg minél több megjelenési formához igyekszik támpontokkal szolgálni. A végső megjelenés szempontjából ugyanis egy arculattervezés során nagyon sok olyan apró részlet fontos lehet, amire az átlagember nem is gondolna.


A Magyar Doka vállalati arculat – Rollup
A Magyar Doka vállalati arculat – Rollup

A Doka arculati kézikönyvében nagyon kötött rendszerben ügyelnek a megjelenések egységes követelményeire, ezen felül kitérnek a fotó megjelenések alapos képfeldolgozására, amihez nagy hasznát vettem a sok éves retusőri és képfeldolgozási tapasztalataimnak. Kijelölik a felhasználható képek stílusát, képeken szereplő emberek pozícióját, a portrék hangulatát. Az előírások még a napkorong megjelenésére, ebből adódóan a fények beesési szögére, a vetett árnyékok jelenlétére, valamint a megvilágítások intenzitására is kiterjednek. Ilyen esetekben nagy hansgúlyt fektetünk az építési helyszínek környezetének tisztaságára is, ami megint csak nem kis feladat az utómunka terén.

Ezek a magas előírási követelmények nem mindennapi odafigyelést és nagyon precíz kivitelezést igényelnek, így szerencsésnek érzem magam, hogy megfelelek erre a fontos feladatra és egyben megtisztelőnek is tartom azt, hogy a globális Doka brand magyarországi „Brandfelelőse” lehetek.A Magyar Doka Zsalutechnika Kft. vállalati arculata @ Brandfelelős
A Magyar Doka Zsalutechnika Kft. vállalati arculata @ Brandfelelős

A komplex vállalati arculatok tervezése grafikai tervezőként egy folyamatos és izgalmas kihívást jelentő megbízás. Ilyen esetekben rendszeresen szerteágazó feladatokat kell megoldani a tervezőnek, mivel egy ilyen együttműködés során folyton adódhatnak olyan kihívások, amik különböző gyártástechnikai és szoftver ismereteket, valamint sok éves rutint igényelnek. Ezek mellett szerencsére egy professzionális arculati kézikönyv kötött szabályrendszerének betartása mellett is kellő szabadságot adhatnak a kreativitásra.Ügyfél értékelés Magyar Doka ⭐️ ⭐️ ⭐️ ⭐️ ⭐️

„Messze a legképzettebb és legkreatívabb grafikus, akivel valaha is volt szerencsém együtt dolgozni. Nem csak grafikus – Laci sokkal több annál – egy energikus, a feladatot részletes és átfogó megközelítéssel megoldó valódi művész.”

Bonus logo @ Brandfelelős

Molnár Bálint / Head Of Operations at Doka / Magyar Doka Zsalutechnika Kft. 
Bonus rubber gloves @ BrandfelelősHa az Ön vállalatának is arculattervezésre vagy átfogó brandépítésre van szüksége, bízza azt egy olyan gyakorlott szakemberre, aki nem csak az elméleti megközelítéssel és látványtervek készítésével van tisztában, hanem átlátja a gyártási folyamatokat is. A rendkívül magas német minőségi standardok betartásával látványos eredményt érhet el a saját területén is.


Bízza vállalata megjelenését a Brandfelelős-re!


 

SZERETNÉD, HA ÍRNÁNK RÓLAD A BLOGUNKON? VEDD FEL VELÜNK A KAPCSOLATOT A PR CIKK VAGY A BANNER MEGJELENÉSEKKEL KAPCSOLATBAN ÉS TÁJÉKOZTATUNK A LEHETŐSÉGEKRŐL. Amennyiben értékesnek találod a munkánkat, kérlek támogass minket a cikkek megosztásával. Köszönjük szépen!

210 megtekintés

Comments


The Great Typograpehers – Silk screen printed, limited typo poster series _ Laszlo Sandor.

Poszterek

The Great Typographers

Híres tipográfusok emlékére készített limitált kiadású, szitanyomott poszter sorozat

LA_Wood Cuff Bracelets_AD_A4-01.jpg

Ékszerek

Leslie Alexander Brand

Egyedi divat ékszerek
100%-ban újrahasznosított
és természetes faanyagokból

IMG_1148_s.jpg

Portrék

Wood Arts Intarisa

Kézzel készült, művészi intarziaképek készítése minőségi faanyagokból

Candy Cotton

Kalmár Emese / Marketing vezető / Virtuózok Nemzetközi Klasszikus zenei TV műsor

„Sándor László munkájával nagyon elégedettek voltunk a közös munka során. Gyors, pontos, rövid brief alapján is önálló alkotásra képes, minőségi, szép munkát végez. A Virtuózok nemzetközi tévéműsor 2022-es grafikai anyagát részben ő készítette. Ajánljuk. (A képen Matteo Bocelli Laci egyik grafikai munkájával.)”
Matteo Bocelli with my graphic design.webp
  • Brandfelelős - LinkedIn profil
  • Brandfelelős - Facebook oldala
  • Brandfelelős - YouTube csatorna
  • Instagram
bottom of page